Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Edremit'te çevre dostu konulu toplantı

Edremit

Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması bilgilendirme toplantısı Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi tarafından hazırlanan Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması bilgilendirme toplantısı Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşların da katıldığı toplantıda, Edremit’in Ambalaj Atık Yönetim Planı ile ilgili ne tür çalışmalar yapacağı anlatıldı.
Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Ambalaj Atıkları Yönetim Planı Uygulaması bilgilendirme toplantısına Edremit Belediyesi Başkanı Kamil Saka, Edremit Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, çevre duyarlılığı konusunda atılması gereken adımları sırasıyla atmaya başladıklarını söyledi.
Sosyal ve şeffaf belediyeciliğin yanı sıra, çevreye, insana ve sokaklarda yaşayan evcil hayvan dostlarına karşı saygılı bir yönetim anlayışını kendilerine ilke edindiklerini belirten Saka, “2013 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre büyüyen Edremit’imizin nüfusu yaklaşık olarak 140 bin. Hızla büyüyen ve nüfusu artan bir kent olarak, geri dönüşümü ve bunu uygularken yapılacak çalışmaları bilimsel olarak ele almak ve bu doğrultuda hayata geçirmek mecburiyetindeyiz. Bu doğrultuda, UNESCO tarafından Dünya Mirası sayılması gündemde olan bin pınarlı Kaz Dağları’nda yapılması planlanan HES’lere ve zeytinliklerimizi ve buradan kazanç elde eden köylülerimizi direkt olarak etkileyen altın aramalarına nasıl karşı isek sokaklarımızın, caddelerimizin ve mahallelerimizin de adeta birer çöplüğe çevrilmesine o derecede karşıyız.” dedi.
Saka, “Ambalaj atıklarının kaynağından ayrı toplanması ve bununla ilgili yapılacak çalışmalar, kanunların bizlere vermiş olduğu bir görev olmanın ötesinde, öyle zannediyorum ki bir çevre ve buna paralel olarak yaşam kültürü meselesi olarak görüyorum” diye konuştu.
Saka, “Yaşantımızı kolaylaştıran ürünleri kullandıktan sonra, bunları doğaya bırakmamak, geri dönüşüm kutularını birer yaşam kültürü haline getirebilmek için ciddi, kalıcı ve akılcı projeler geliştiriyoruz. Belediyemiz tarafından hazırlanan ve vatandaşlarımızın kullanımına sunulan geri dönüşüm kutularının aktif olarak kullanılması, Tanrı’nın bizlere bahşettiği bu güzel coğrafyanın temiz, çevreci ve sağlıklı şekilde gelecek nesillere taşınması, yine biz yöneticilerin bilimsel çalışmaları ve bu çalışmaları kamuoyuna en iyi şekilde anlatmaktan geçiyor diye düşünmekteyim. Bir cam şişesinin 4000 yılda, plastiğin 1000 yılda, çikletin 5 yılda, sigara filtresinin ise 2 yılda yok olduğunu düşünürsek, bugünkü toplantının ve elde edeceğimiz olumlu sonuçların ne denli büyük ve ciddi olduğunu da kavramış olacağız kanaatindeyim.” Diyerek sözlerine ekledi.
Çevre Mühendisi Barkın Özçelik ise, uygulanacak çalışmalar hakkında sunum yaparak bilgi verdi. Toplantının sonunda, Edremit sınırları içerisinde yer alan ambalaj atıklarının kaynağından ayrıştırılmasında kullanılacak araçlar basına tanıtıldı.



  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli